Chokladbrownie med hallonglass och lime

Foto: TV4
Chokladbrownie med hallonglass och lime
15 ingredienser
45 min
Limedoftande brownie som toppas med hemgjord hallonglass.
Vintips från Johnny
Grillon nr 4115
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Chokladbrownie
- 1 dl valnötter
- 2 Daim, dubbel
- 100 g toblerone
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 dl vetemjöl
- 1 limefrukt
Hallonglass
- 4 dl frysta hallon
- 3 äggulor
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl kvarg 10 %
Gör så här
Chokladbrownie
- Värm upp ugnen till 200 grader.
- Hacka valnötterna grovt. Smält ihop smör och choklad. Blanda i nötterna.
- Vispa ägg, socker, och vaniljsocker i en annan bunke. Rör i bakpulver och vetemjöl.
- Vänd ner chokladblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på springform ca 24 cm i diameter och baka i ca 22-25 minuter. Låt svalna.
Hallonglass
- Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker poröst.
- Blanda ner hallonen i äggsmeten.
- Rör i kesella och vispa grädden och vänd ner. Häll i formen ovanpå den kalla chokladbrownien och frys i ca 3 timmar.
- Ta fram 15 minuter före servering och garnera med varma hallon, rivet lime skal och hyvelspån av mörk chokladen.