Krusbärsglass med frukt

0 röster
4

Krusbärsglass som serveras med passande säsongsbetonade bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g krusbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • Valfria bär
  • Chokladsås i tub

Gör så här

  1. Häll krusbär, socker och vatten i en kastrull. Koka tills krusbären mjuknat. Mosa bären genom en sikt. Låt kallna.
  2. Skåra upp vaniljstången på längden, skrapa ur den i mjölken och lägg även i stången i mjölken. Låt mjölk och vaniljstång sjuda upp.
  3. Vispa ägg och socker tills sockret löst sig. Häll i den varma mjölken under vispningen. Häll tillbaka alltsamman i kastrullen och sjud blandningen under vispning eller omrörning tills krämen tjocknat. Låt svalna till rumstemperatur. Ta upp vaniljstången. Rör i grädden, vaniljsocker och rör så allt är blandat. Starta glassmaskinen och häll i allt.
  4. Kör i glassmaskinen och frys. Lägg två kulor glass på tallriken och dekorera med det för stunden aktuella bär. Dekorera med ringlad chokladsås.
15 april 2013
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept