Kalkonbröstfilé med grönpepparsås

Kalkonbröstfilé med grönpepparsås
Foto: Tv4

Kalkonbröstfilé med grönpepparsås

Av: Ingemar - Vimmerby

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

Kalkonbröstfilé med grönpepparsås, sesampotatis och grönsakspaté.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 1 kg kalkonbröst
  • 0,5-1 dl mango chutney
  • 0,5 dl olivolja
  • 1-3 msk soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 krm salt

Grönsakspaté

  • 500 g morot, kokta
  • 500 g rotselleri, kokt
  • 500 g broccoli, kokt
  • 6 ägg
  • 1,5 krm vitpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 morot, i smala stänger

Grönpepparsås

  • 50 g smör
  • 5 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 1-2 msk grönpeppar, krossad
  • 1-2 msk sötstark senap
  • 1 msk soja

Gör så här

Kalkonbröstfilé

  1. Allt blandas till en marinad som filén får ligga i ca 2-3 timmar, vänd och pensla några gånger.

Grönpepparsås

  1. Blanda ingredienserna till såsen och häll över kalkonen.

Tillagning

  1. Lägg över kalkonfiléerna i en ugnssäker form. Täck formen med folie och låt stå i ugnen ca: 30-40 min eller till köttet har 63-65 grader, ugnstemperatur 200 grader.
  2. Skiva sedan upp köttet före servering.

Potatis

  1. Dela lite större potatisar på längden. Pensla ytan med olja och doppa halvorna i sesamfrön (oskalade) och salta.
  2. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Grönsakspaté

  1. Mixa de av ångade kokta grönsakerna var för sig.
  2. Blanda ner en tredjedel av ägg, salt, peppar i varje grönsaksfärs.
  3. Smörj en patéform och varva sedan ner i följande ordning: ett lager morotsfärs i botten, ett lager sellerifärs med kokta smala morotsstänger nertryckta i på längden och överst ett lager broccolifärs.
  4. Täck patén med folie och grädda den cirka 1 timme i 200 grader.
  5. Låt den svalna, gärna ett helt dygn, så att den hinner sätta sig. Servera den gärna lite varm.