Äggost med hallonkompott

Foto: TV4
Äggost med hallonkompott
7 ingredienser
Äggost med hallonkompott och vispad grädde.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 2 l mjölk
- 4 ägg
- 2,5 dl gräddfil
- 1 dl filmjölk
- 1 dl strösocker, till varvning
Hallonkompott
- 200 g hallon
- 2 msk strösocker
Gör så här
Äggost
- Vispa ihop äggen med gräddfil och filmjölk.
- Häll denna blandning i mjölken.
- Värm långsamt under omrörning till dess massan skär sig. Vasslan blir då grönaktig.
- Dra kastrullen från värmen, lägg på lock och låt stå 10 minuter, ös upp massan med hålslev och varva detta med socker i äggostform. Ställ att kallna.
Hallonkompott
- Färska hallon smältes någon minut i mikrougn med socker.
- Äggosten serveras med hallonkompotten och vispad vispgrädde.