Trifle med rulltårta och marsansås

Foto: TV4
Trifle med rulltårta och marsansås
9 ingredienser
Comfort food när den är som bäst, tycker Greta.
Gretas vintips: Cremant de Bourgogne
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 rulltårta med hallonsylt
- 4 msk sherry
- 2 dl marsansås
- 1 dl färska hallon
- 2 dl vispgrädde
- en näve hasselnötter
- 25 g mjölkchoklad
Jordgubbsgelé
- 1,5 dl jordgubbssaft
- 1 förp snabbgelatin
Gör så här
- Jorgubbsgelé Blanda 1,5 dl outspädd jordgubbssaft med en påse snabbgelatin.
- Trifle Skär rulltårtan i skivor och lägg en skiva i botten på ett genomskinligt cylinderformat glas, häll 1 msk sherry över varje bit.
- Lägg några hallon på varje bit och slå jordgubbsblandningen över.
- Ställ in glasen i kylskåpet och låt stå i ca 1 timme eller tills gelén har stelnat.
- Blanda marsansåsen enligt anvisningarna på förpackningen och vispa grädden lätt.
- Häll marsansåsen och sedan grädden över den stelnade gelén.
- Garnera med hackad choklad och hackade nötter.
- Servera när det passar!