Mintchokladpannacotta med frostade hallon

POPULÄRT
Mintchokladpannacotta
Foto: TV4

Mintchokladpannacotta med frostade hallon

Av: Emma - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

En somrig och fräsch goding med syrlig ton.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 150 g mintkrokant, finhackad
  • florsocker, till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Finhacka chokladen.
  3. Häll grädden i en kastrull och koka upp.
  4. Tillsätt chokladen. Tag kastrullen av plattan och lägg i gelatinbladen, rör tills dom lösts upp.
  5. Sila pannacottan i portionsformar och ställ i kylen minst 2 timmar.
  6. Innan servering: Lägg hallon vackert på pannacottan.
  7. Sikta lite florsocker på hallonen så att det ser ut som det har snöat lite lätt på dem. Ett sött dessertvin rekommenderas.