Flat iron steak med gotländska betor

Flat iron steak med gotländska betor
Foto: TV4

Flat iron steak med gotländska betor

Av: Caroline - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Flat iron steak med gotländska betor, kräm på rotselleri och äpple samt rödvinssky. Receptet är beräknat till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • luffarbiff
  • beta
  • 0,5 rotselleri
  • 5 mandelpotatisar
  • mjölk
  • grädde
  • 2 äpplen
  • smör
  • schalottenlök
  • rött vin
  • oxfond
  • rödlök
  • gräslök

Gör så här

  1. Stek köttet så att det får en en fin yta, temperera i ugnen till ca 55 grader.
  2. Stek rödlök och häll på rödvin och oxfond, reducera.
  3. Koka rotselleri, potatis, äpplen och schalottenlök i mjölk och grädde, mixa till en slät kräm.
  4. Koka betor och slunga dem i smör och gräslök.