Fish and chips à la Annika

Fish and chips à la Annika
Foto: TV4

Fish and chips à la Annika

Av: Annika - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Torskrygg med potatisfågelbon på sjögrässallad. Serveras med kokta legymer och äppelskum.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 800-1000 g torskrygg
  • 200 g sjögräs (finns i asiatiska butiker)
  • 2-3 fasta potatisar
  • valfria legymer - morot, rödbeta, palsternacka, sockerärtor, sparris
  • frityrolja
  • 300 ml äppeljuice, koncentrat
  • 1-2 tsk lecitin Håller uppe skummet och gör att det står kvar (finns i hälsokostbutiker)

Gör så här

  1. Tina sjögräset och värm det på låg värme i en kastrull.
  2. Skala sedan potatisarna och riv dem på mandolinens tunnaste.
  3. Skölj potatisrivet i kallt vatten och torka noga så den blir helt torr, värm oljan och fritera potatisen i oljan tills den får lite färg.
  4. Fritera i omgångar och lägg över i ugnsfast form som du bäddat med mycket hushållspapper.
  5. Sätt in fisken i ugnen på 175 g i ca 10-15 min, använd en köttermometer och ta ut fisken när den når 50 grader.
  6. Samtidigt som du sätter in fisken så sätter du in potatisen för att få den varm igen.
  7. Koka legymerna.
  8. Häll äppeljuicen i en bunke och tillsätt lecitin och mixa tills det skummar upp ordentligt.