Moules á la Princess

3 röster

Receptet på blåmusslor räcker till fyra personer.

Vintips från Anna
Santa Carolina Semillon (6666 69.-)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer

Du behöver

  • 2 kg blåmusslor
  • 4 schalottenlök
  • 1 liten fänkål
  • 3 stänger selleri
  • 4 vitlöksklyftor
  • 6 dl torrt vitt vin
  • 1-2 krukor bladpersilja
  • Lite kallt vatten
  • olja för stekning
  • potatis
  • flingsalt

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 4 dl solrosolja
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt, efter smak
  • peppar, efter smak
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tvätta potatisen.
  2. Skär den sedan i långa sticks.
  3. Bred ut på bakplåtspapper.
  4. Strö över rikligt med flingsalt och ringla över en god olivolja.
  5. Grädda i ugnen i 225 grade i ca 20 min.
  6. Gör majonnäsen.
  7. För att få bästa resultat borde alla ingredienser hålla samma temperatur.
  8. Äggen kan man lägga i en skål med varmt vatten en stund, ca 10 min för att få en bra rumstemperatur på dem.
  9. Vispa äggulor, salt, senap och peppar fluffigt i en skål med en elvisp.
  10. Tillsätt oljan försiktig efter hand och rör samman till en fast och härlig majonnäs.
  11. Tvätta musslorna mycket noggrant i kallt vatten.
  12. Skrubba bort eventuell skit på musslorna.
  13. De som är öppna kan du prova att spola kallt vatten på.
  14. Stängs inte musslorna igen så kasta dem.
  15. Bryn lök och vitlök i olivolja så att det gottar till sig i en stor och rymlig kastrull.
  16. Lägg i skivad fänkål och sellerin som du hackat i bitar.
  17. Låt det hela brynas en stund till.
  18. Häll i musslorna, på med vinet och lite vatten.
  19. Lägg på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig, detta brukar ta ca 7-10 minuter.
  20. När musslorna är klara slänger du på massor massor av färskhackad bladpersilja.
  21. Servera potatisstick till och den goda hemmagjorda majonnäsen.
31 januari 2012
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...