Nobelvaniljparfait med glödbakad rabarber och vit choklad.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Vaniljparfait
4 äggulor
4-5 msk florsocker, siktat
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
Glödbakad rabarber med vit choklad
500 g rabarber
2 tsk malen kanel
4 tsk potatismjöl
7 msk strösocker
1 vaniljstång
80 g vit bakchoklad
Gör så här
Vaniljparfait
Vispa äggulorna med florsockret tills gulorna blir ljusa. Blanda med vispad grädde samt den urgröpta vaniljstången som blandats ut i en knapp matsked strösocker. Ställ in i frysen i ca fyra timmar. Ta ut ungefär en kvart innan servering.
Glödbakad rabarber
Skiva rabarbern i cm-breda slantar. Blanda samman de torra ingredienserna med urgröpt vaniljstång och rabarbern.
Lägg i foliepaket med dubbla lager, slut paketet och placera i glöden cirka 10 minuter.
Öppna paketet och blanda i den vita chokladen som smälter samman med rabarbern. Låt svalna. Servera med tomtebloss!