Biskvikross med hallon och konjak

Biskvikross med hallon och konjak
Foto: TV4

Biskvikross med hallon och konjak

25

2 steg att laga

6 ingredienser

15 m

Enkel dessert med biskvier och tinade hallon och grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner5 portioner
  • biskvier
  • 450 g frysta hallon (ekologiska)
  • 3 msk cognac
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • färsk citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Krossa biskvierna grovt i mortel, lägg i portionsskålar. Stänk över konjaken. Lägg över de halvtinade (kalla) hallonen. Vispa grädden och blanda ner socker.
  2. Lägg en klick grädde på kakan. Dekorera med en kvist citronmeliss.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Felix halloumi hotpot-paj

Vegetariska favoriter

Goda och lättlagade recept som hela familjen gillar!

Läs mer