Gösfilé i cognacsgrädde

Gösfilé i cognacsgrädde
Foto: TV4

Gösfilé i cognacsgrädde

Av: Anette - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 min

Gösfilé i cognacsgrädde med gratinerad duchesse och frästa grönsaker.

Vintips från Anette
Santa Ana Reserva Viognier, nr 73874, 77 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Gösfilé

  • 800 g gösfilé
  • 8 cl cognac
  • 1 ägg, till paneringen
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 msk smör
  • ströbröd

Gratinerad duchesse

  • 600 g mandelpotatis
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 förp crème fraîche
  • 50 g smör
  • 100 g Västerbottensost
  • 1 vitlök
  • 1 äggula
  • 1 knippe färsk timjan, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

Gösfilé

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Panera fisken i ägg och ströbröd, salta och peppra.
  2. Stek fisken i stekpannan tills den får en vacker färg.
  3. Lägg gösen i en långpanna, blanda grädde och cognacen och slå över på gösen.
  4. Tillaga i ugn i ca 15-20 minuter.

Gratinerad duchesse

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Häll av potatisen och tillsätt mjölk, crème fraiche, smör, vitlök, äggula, salt och peppar.
  3. Vispa ihop till en puré och tillsätt västerbottenosten och timjan.
  4. Gratinera i skålar i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter.