Ananaspaj á la Tina

Ananaspaj á la Tina
Foto: TV4

Ananaspaj á la Tina

12

9 ingredienser

30 min

Ananaspaj som serveras med vaniljvisp.

Vintips från Agneta
Les Murets dÉsprades nr 5356, 95 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

pajdeg

  • 150 g smör, smält
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 450 g krossad ananas

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör pajdegen och tryck ut den i fyra små portionsformar, låt den stelna i kylskåpet i ca 15 minuter.
  3. Lägg ananasen i ett durkslag och rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg.
  4. Rör till sist i den väl avrunna ananasen.
  5. Häll fyllningen i portionsformarna och grädda i ca 12-15 minuter.
  6. Servera gärna med vaniljvisp och en halv färsk ananasskiva.