Halstrad fiskfilé med spetskål

Halstrad fiskfilé med spetskål
Foto: TV4

Vi har använt gös till den här rätten, men du kan använda vilken fast fisksort som helst. Marinaden ger fisken extra god smak före halstringen.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 600 g kokta små potatisar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 liten purjolök
  • 240 g spetskål
  • 2 schalottenlökar
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 4 limeklyftor
  • smör eller olja att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Krydda citronsaften med peppar och marinera fisken i ca 30 minuter. Krydda bitarna med salt och halstra dem sedan gyllene i 5–6 minuter.
  2. Dela spetskålen i bitar och fräs den i lite olja utan att den tar färg. Lägg över spetskålen i en kastrull, tillsätt buljong och koka med lock på i 2 minuter. Krydda med salt och peppar. Ta upp kålen med hålslev och håll den varm. Spara buljongen.
  3. Skala och tärna morot och palsternacka och ansa, skölj och skär purjolöken i små bitar. Fräs grönsakerna i en kastrull i lite olja utan att de tar färg. Tillsätt potatis och varm buljong och koka under lock. Krydda med salt. Skala och hacka schalottenlök och fräs den i lite olja utan att den tar färg.
  4. Lägg upp spetskålen på 4 varma tallrikar. Fördela löken över spetskålen. Lägg på potatis- och grönsaksblandningen. Lägg fisken på toppen och garnera med en limeklyfta.
Kommentera receptet

Fler goda recept