Halstrad fisk på grönsaksbädd

Halstrad fisk på grönsaksbädd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Halstrad fisk på grönsaksbädd

8 ingredienser

Halstra betyder att steka eller grilla med sparsamt med fett i het panna. Här har vi halstrat fiskfiléer som serveras med kokta grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk rapsolja
  • 250 g broccoli
  • 2 morötter
  • 50 g haricots verts
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Krydda fisken med salt och peppar och pensla med rapsolja. Ansa broccolin och bryt den i buketter. Skala morötterna och skär dem i stavar.
  2. Koka grönsakerna och bönorna mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Halstra fisken i het grillpanna 3-4 minuter per sida eller till en innertemperatur på 60°. Lägg upp grönsaker och bönor och toppa med de halstrade fiskfiléerna. Strö över sesamfrön.