I samarbete med PAUL OCH THOM

Halloumigryta med oliver och plommontomater

8 röster
30 m
4
Halloumigryta med oliver och plommontomater
Foto: Köket

Vegetarisk gryta med krispig halloumi och härliga smaker från soltorkade tomater och oliver.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 förp Paul&Thom soltorkade plommontomater
  • olja till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 1-2 tsk Paul&Thom bruschettamix classic
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 2 förp halloumi
  • 0,5 förp Paul&Thom kalamata oliver
  • toppa med färska örter

Blomkålsris

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 0,5 förp Paul&Thom inlagda örtvitlöksklyftor
  • 65 g babyspenat

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och torkade tomater. Hetta upp en gryta med olja och fräs tomatpuré, lök, vitlök och tomaterna. Smula i grönsaksbuljong, ha i bruschettamixen och slå över krossade tomater och grädde. Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs halloumi gyllene. Tillför i grytan. Tillför även oliver och toppa grytan med färska örter innan servering.
  3. Blomkålsris
    Riv blomkålen till ett ris. Använd samma stekpanna som till halloumin och hetta upp. Slå i oljan från de inlagda vitlökarna och stek riset snabbt tillsammans med vitlöksklyftorna. Blanda i spenat och lägg upp i en serveringsskål och servera till halloumigrytan.
3 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept