Halloumigryta med oliver och soltorkade tomater

11 röster
30 m
4
Halloumigryta med oliver och plommontomater
Foto: Köket
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl soltorkade tomater
  • olja, till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 halloumiostar
  • 1 dl svarta kalamata oliver
  • färska örter, till topping

Blomkålsris

  • 1 blomkål (liten)
  • 1 dl vitlöksklyftor i örtolja
  • 65 g babyspenat

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och torkade tomater. Hetta upp en gryta med olja och fräs tomatpuré, lök, vitlök och tomaterna. Smula i grönsaksbuljong och slå över krossade tomater och grädde. Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs halloumi gyllene. Tillför i grytan. Tillför även oliver och toppa grytan med färska örter innan servering.
  3. Blomkålsris
    Riv blomkålen till ett ris. Använd samma stekpanna som till halloumin och hetta upp. Slå i oljan från de inlagda vitlökarna och stek riset snabbt tillsammans med vitlöksklyftorna. Blanda i spenat och lägg upp i en serveringsskål och servera till halloumigrytan.
3 april 2018