Halloumibakad falukorv

Halloumibakad falukorv
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Halloumibakad falukorv

51

5 steg att laga

16 ingredienser

40 m

"När du har tröttnat på den vanliga ugnsbakade falukorven kan du pigga upp den på detta sätt!" /Jenny

Receptet kommer ur boken Middagstipset av Jenny Warsén, Bonnier fakta.
 

Kökets shop

Köp Jennys bok

Middagstipset

Jenny Warsén

159 kr189 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 falukorv, hel ring [ca 800 g]
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl bostongurka
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 rött äpple
  • 10 körsbärstomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 100 g halloumiost, riven
  • persilja (att garnera med)

Till servering

  • potatismos
  • broccoli, kokt
  • blomkål, kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skåra falukorven och lägg den i en ugnsform. Bred lite senap i varje skåra.
  2. Blanda bostongurka och lök. Dela äpplena i fyra bitar, skär bort kärnhusen och skär bitarna i tunna klyftor. Fördela gurkmix och äppelklyftor i skårorna.
  3. Dela tomaterna och lägg dem i mitten.
  4. Vispa ihop grädde, crème fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll ner blandningen i formen. Strö den rivna osten över korven och gratinera i ugnen i ca 20 minuter, eller tills korven har fått en fin färg.
  5. Garnera rätten med persilja och servera tillsammans med potatismos, kokt broccoli och blomkål.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer