Halloumibakad falukorv

23 röster
40 m
4
Halloumibakad falukorv
Foto: Ulrika Pousette

"När du har tröttnat på den vanliga ugnsbakade falukorven kan du pigga upp den på detta sätt!" /Jenny

Receptet kommer ur boken Middagstipset av Jenny Warsén, Bonnier fakta.
 

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 1 falukorvsring, ca 800 g
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl bostongurka
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 röda äpplen
  • 10 cocktailtomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 100 g riven halloumi
  • rikligt med hackad persilja att garnera med

Till servering

  • potatismos
  • kokt broccoli och blomkål
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skåra falukorven och lägg den i en ugnsform. Bred lite senap i varje skåra.
  2. Blanda bostongurka och lök. Dela äpplena i fyra bitar, skär bort kärnhusen och skär bitarna i tunna klyftor. Fördela gurkmix och äppelklyftor i skårorna.
  3. Dela tomaterna och lägg dem i mitten.
  4. Vispa ihop grädde, crème fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll ner blandningen i formen. Strö den rivna osten över korven och gratinera i ugnen i ca 20 minuter, eller tills korven har fått en fin färg.
  5. Garnera rätten med persilja och servera tillsammans med potatismos, kokt broccoli och blomkål.
15 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...