Halloumibakad falukorv

20 röster
40 m
4
Halloumibakad falukorv
Foto: Ulrika Pousette

"När du har tröttnat på den vanliga ugnsbakade falukorven kan du pigga upp den på detta sätt!" /Jenny

Receptet kommer ur boken Middagstipset av Jenny Warsén, Bonnier fakta.
 

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 1 falukorvsring, ca 800 g
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl bostongurka
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 röda äpplen
  • 10 cocktailtomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 100 g riven halloumi
  • rikligt med hackad persilja att garnera med

Till servering

  • potatismos
  • kokt broccoli och blomkål
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skåra falukorven och lägg den i en ugnsform. Bred lite senap i varje skåra.
  2. Blanda bostongurka och lök. Dela äpplena i fyra bitar, skär bort kärnhusen och skär bitarna i tunna klyftor. Fördela gurkmix och äppelklyftor i skårorna.
  3. Dela tomaterna och lägg dem i mitten.
  4. Vispa ihop grädde, crème fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll ner blandningen i formen. Strö den rivna osten över korven och gratinera i ugnen i ca 20 minuter, eller tills korven har fått en fin färg.
  5. Garnera rätten med persilja och servera tillsammans med potatismos, kokt broccoli och blomkål.
15 januari 2019
Våra bästa erbjudanden i butiken

laddar fler recept...

Laddar fler recept...