Halloumibakad falukorv
Halloumibakad falukorv
16 ingredienser
40 m
"När du har tröttnat på den vanliga ugnsbakade falukorven kan du pigga upp den på detta sätt!" /Jenny
Receptet kommer ur boken Middagstipset av Jenny Warsén, Bonnier fakta.
Ingredienser
- 1 falukorv, hel ring [ca 800 g]
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 dl bostongurka
- 0,5 gul lök, finhackad
- 2 röda äpplen
- 10 körsbärstomater
- 2 dl vispgrädde
- 1,5 dl crème fraîche
- 2 msk chilisås
- salt
- peppar
- 100 g halloumiost, riven
- persilja (att garnera med)
Till servering
- potatismos
- broccoli, kokt
- blomkål, kokt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Skåra falukorven och lägg den i en ugnsform. Bred lite senap i varje skåra.
- Blanda bostongurka och lök. Dela äpplena i fyra bitar, skär bort kärnhusen och skär bitarna i tunna klyftor. Fördela gurkmix och äppelklyftor i skårorna.
- Dela tomaterna och lägg dem i mitten.
- Vispa ihop grädde, crème fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll ner blandningen i formen. Strö den rivna osten över korven och gratinera i ugnen i ca 20 minuter, eller tills korven har fått en fin färg.
- Garnera rätten med persilja och servera tillsammans med potatismos, kokt broccoli och blomkål.