Halloumi med rostade rotfrukter

Halloumi med rostade rotfrukter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Halloumi med rostade rotfrukter

12 ingredienser

Stekt eller grillad halloumi smakar gott tillsammans med ugnsrostade rotfrukter.

Ingredienser

portioner
  • 400 g halloumiost
  • neutral olja, att steka i
  • vitpeppar
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 1 rödlök

dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor och skölj dem. Skala och skär moroten i stavar och skala och skär löken i klyftor. Bryn potatis och morot lätt i en stekpanna. Lägg över dem i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugnen i ca 15 minuter. Stek löken och blanda med rotsakerna när de är klara.
  2. Rör ihop olja, vinäger, salt, peppar och timjan i en skål. Pressa ner vitlöken och blanda dressingen med grönsakerna.
  3. Skär halloumin i jämna skivor. Pensla med olja och grilla eller stek dem på hög värme. Krydda med vitpeppar. Halloumin behöver inte kryddas med salt, eftersom den är salt i sig.