Hallontartlett med färskost och vanilj
Hallontartlett med färskost och vanilj
7 ingredienser
20 m
Snabbaste minipajerna med hallon och vaniljkräm. Med färdig smördeg får du 6-8 hallontartletter på en kvart!
Ingredienser
Färskost- och vaniljkräm
- 100 g färskost
- 2-3 tsk florsocker
- 2 krm vaniljsocker
- 0,5 äggula
Servering
- 3-4 frysta smördegsplattor (inte smördeg på rulle)
- 1,5-2 dl hallon (frysta el färska)
- florsocker, att sikta över
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med att röra ihop vaniljkrämen och blanda samman alla ingredienser till en slät kräm.
- Lägg upp smördegsplattorna på bänken och stansa ut rundlar på ca 8 cm i diameter. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Klicka på en klick av vaniljkrämen i mitten på alla smördegsrundlar, fördela ut med en tesked så att det är ca 2 cm kvar av smördegskanten runt om.
- Sätt hela hallon i en ring uppepå krämen, ca 6 hallon per smördegsrundel.
- Sätt in plåten i ugnen i ca 11-12 minuter tills smördegen rest sig runt om och fått en härlig gyllene färg.
- Ta ut, låt svalna och sikta över rikligt med florsocker. Mums!