Tarteletter är små pajskal som man fyller med något gott. Här är det crème fraiche och hallon, två smaker som verkligen passar ihop. Pajskalen ska kallna helt innan de fylls och kan med fördel bakas dagen innan de ska serveras.
Hacka samman mjöl, socker och smör. Arbeta in vattnet. Kavla ut degen och klä fyra tartelettformar eller tryck ut degen med mjölade tummar i formarna. Grädda dem i ugnen, 200°, 12-15 minuter eller tills de fått lagom färg. Låt dem kallna.
Lägg en tredjedel av hallonen i matberedaren och kör till puré. Sila eventuellt bort kärnorna. Smaka av med socker och citronsaft.
Lägg 1 msk crème fraiche i varje tartelett. Fördela resten av hallonen ovanpå. Sikta över lite florsocker. Lägg såsen som en spegel på portionstallrikar. Ställ de fyllda tarteletterna ovanpå. Garnera med citronmeliss eller färsk mynta.