Hallonsorbet i glassmaskin

6 röster
30 m + tid i frysen
750 gram
Hallonsorbet i glassmaskin
Foto: Lennart Weibull

Receptet är ur boken Gelato av Hanna och Angelo Scarfò, Natur och Kultur

Gelatao omslag

En riktigt fräsch och god hallonsorbet slår det mesta en varm sommardag. Det här receptet ger dig en riktigt lyxig och härlig sorbet.

30 m + tid i frysen
750 gram

Du behöver

Sockerlag

  • 280 g vatten
  • 620 g rörsocker
  • 100 g honung (ljus)

Hallonsorbet:

  • 420 g hallon
  • 260 g sockerlag
  • 50 g vatten
  • 20 g citronsaft, färskpressad

Gör så här

  1. Sockerlag
    Väg upp vattnet i en tjockbottnad kastrull och häll över sockret.
  2. Koka upp på medelhög värme, skumma av vid behov. Låt koka ett par minuter, tills allt socker lösts upp och vätskan slutat skumma.
  3. Häll över sockerlagen i en ren glasburk. När temperaturen på vätskan sjunkit till 50 grader rör du försiktigt ner honungen. Fortsätt röra tills honungen är helt upplöst i sockerlagen.
  4. Låt svalna före användning. Förvara i rumstemperatur.
  5. Hallonsorbet
    Mixa bären fint till en puré.
  6. Tillsätt sockerlag, vatten och citronsaft. Mixa ihop alla ingredienser till en slät puré med en stavmixer.
  7. Häll smeten i glassmaskinen och frys till önskad konsistens.
Tips!
Gelatao omslag

Receptet är ur boken

Gelato av Hanna och Angelo Scarfò

29 april 2020