Hallonsockerlag

mathin lundgren

Hallonsockerlag

3 ingredienser

Sockerlag med färska hallon. Underbar att använda i drinkar.

Tips! Hallonkärnorna kan användas för att t ex. smaksätta Campari genom att låta kärnorna dra direkt i en flaska Campari i en vecka. Resultatet kan användas för att twista olika drinkar, t ex. Negroni eller Americano, efter säsong.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 3 dl strösocker
  • 125 g hallon
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Mät upp strösocker och hallon i en skål.
  2. Mosa hallonen i sockret med en ballongvisp och rör runt tills du får en trögflytande syrup.
  3. Tillsätt vatten och rör om till sockret helt har löst upp sig. Obs, hallonsyrupen ska inte värmas.
  4. Sila av hallonkärnorna och häll upp den nu färdiga syrupen i en ren flaska och förvara i kylen.