Hallonrutor med mördeg
Hallonrutor med mördeg
10 ingredienser
50 m
Dessa hallonrutorna bakar du enkelt och snabbt vilket gör det till en perfekt kaka att servera till fikat!
Ingredienser
Mördeg
- 3,25 dl vetemjöl
- 1,25 dl florsocker
- 115 g smör, normalsaltat och rumstempererat
Hallonfyllningen
- 400 g hallon, frysta
- 3 ägg (stora)
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk citronsaft
Servering
- florsocker (att sikta över den färdiga kakan)
Gör så här
Hallonfyllningen
- Börja med att tina upp hallonen i en kastrull på medelvärme på spisen. Mosa bären med baksidan av en matsked. Ta bort från spisen innan det börjar koka.
- Sila bort kärnorna och låt hallonpurén svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form som är ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Mördeg
- Mät upp vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.
- Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa ut degen i botten på formen i ett jämnt lager och förgrädda i 15 minuter. Botten ska inte ha fått färg.
Hallonfyllningen forts.
- Vispa samman alla ingredienser till fyllningen i en stor skål.
- Häll fyllningen över den delvis bakade botten och baka i ytterligare 20–25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat.
Servering
- Kyl kakan helt, skär sedan upp i rutor och sikta över florsocker innan servering.