Hallonpaj på burk med kokos och lime

koket.se
Hallonpaj på burk med kokos och lime
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Hallonpaj på burk med kokos och lime

14 ingredienser

1 h

Hallonpaj på burk med kokos och lime är en nedmonterad paj som är busenkel att göra. Den är även perfekt att ta med sig ut på första grillningen i vår.

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Hallonkompott med lime

  • 500 g hallon, tinade
  • 2 msk vatten
  • 2,8 dl syltsocker (med pektin)
  • 2 limefrukter, skal och saft

Kaksmulor med kokos och havre

  • 150 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl riven kokos
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver

Vaniljgrädde

  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Dekor

  • färska hallon
  • limefrukt, riven
  • ätbara blommor (eller färska örter)

Gör så här

Hallonkompott med lime

  1. Lägg hallon, vatten, syltsocker och lime i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter.
  2. Ta från plattan och låt svalna. Ställ i kylen för att svalna helt.

Kaksmulor med kokos och havre

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Skär smöret i kuber och lägg i en skål tillsammans med resterande ingredienser. Arbeta ihop till en smulig massa.
  3. Lägg kaksmulorna jämnt fördelat på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i mitten av ungen. Grädda till gyllene färg i cirka 10–15 minuter. Rör eventuellt om efter halva tiden. Låt svalna på plåten.

Vaniljgrädde

  1. Vispa grädde tillsammans med vaniljsockret.

Dekor

  1. Montera din paj på burk i olika lager och dekorera eventuellt med färska hallon och riven lime.