Hallonmuffins med citron och vit choklad

30 m
12 muffins
Spela video Hallonmuffins med citron och vitchoklad
Foto: TV4

Muffins fyllda med hallon och vit choklad, toppade med en krispig crumble. Snabbt fika som är ljuvligt gott!

14 januari 2017
30 m
12 muffins

Du behöver

Crumble

  • 30 g smör
  • 45 g socker (0,5 dl)
  • 60 g vetemjöl (1 dl)

Muffinsmet

  • 150 g osaltat smör
  • 220 g ägg (4 st)
  • 190 g strösocker (2 dl)
  • 1 citron, skalet
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 5 g bakpulver
  • 50 g mjölk (0,5 dl)
  • 36 frysta hallon eller andra bär
  • 150 g vit choklad bitar

Gör så här

  1. Crumble
    Blanda samman allt I en bunke och nyp ihop med fingertopparna till smulor.
  2. Muffinsmet
    Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret i en kastrull. Smöra och mjöla en cupcakeplåt.
  3. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, raspa i citronzest och sikta ner mjöl och bakpulver i omgångar och rör försiktigt.
  4. Sist blandar du i smält smör och mjölk, blanda till en fin och jämn smet.
  5. Fyll 3/4 av varje form, lägg i frysta hallon och bitar av vit choklad.
  6. Toppa med crumle och grädda mitt i ugnen i 14-16 minuter. Ta ut, låt svalna en liten stund och vänd sedan ur muffinsen och lägg på galler.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept