Hallonmuffins med citron och vit choklad

Hallonmuffins med citron och vitchoklad
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Hallonmuffins med citron och vit choklad

137

6 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Muffins fyllda med hallon och vit choklad, toppade med en krispig crumble. Snabbt fika som är ljuvligt gott!

Ingredienser

portioner12 muffins

Crumble

  • 30 g smör
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 60 g vetemjöl [1 dl]

Muffinsmet

  • 150 g osaltat smör
  • 220 g ägg [4 st]
  • 190 g strösocker [2 dl]
  • 1 citron, skalet
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 5 g bakpulver
  • 50 g mjölk [0,5 dl]
  • 36 frysta hallon (eller andra bär)
  • 150 g vit choklad, bitar

Gör så här

  1. Crumble
    Blanda samman allt I en bunke och nyp ihop med fingertopparna till smulor.
  2. Muffinsmet
    Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret i en kastrull. Smöra och mjöla en cupcakeplåt.
  3. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, raspa i citronzest och sikta ner mjöl och bakpulver i omgångar och rör försiktigt.
  4. Sist blandar du i smält smör och mjölk, blanda till en fin och jämn smet.
  5. Fyll 3/4 av varje form, lägg i frysta hallon och bitar av vit choklad.
  6. Toppa med crumle och grädda mitt i ugnen i 14-16 minuter. Ta ut, låt svalna en liten stund och vänd sedan ur muffinsen och lägg på galler.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer