Hallonmuffins med citron och vit choklad

koket.se
Hallonmuffins med citron och vitchoklad
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Hallonmuffins med citron och vit choklad

12 ingredienser

30 m

Muffins fyllda med hallon och vit choklad, toppade med en krispig crumble. Snabbt fika som är ljuvligt gott!

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner muffins

Crumble

  • 30 g smör
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 60 g vetemjöl [1 dl]

Muffinsmet

  • 150 g osaltat smör
  • 220 g ägg [4 st]
  • 190 g strösocker [2 dl]
  • 1 citron, skalet
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 5 g bakpulver
  • 50 g mjölk [0,5 dl]
  • 36 frysta hallon (eller andra bär)
  • 150 g vit choklad, bitar

Gör så här

Crumble

  1. Blanda samman allt I en bunke och nyp ihop med fingertopparna till smulor.

Muffinsmet

  1. Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret i en kastrull. Smöra och mjöla en cupcakeplåt.
  2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, raspa i citronzest och sikta ner mjöl och bakpulver i omgångar och rör försiktigt.
  3. Sist blandar du i smält smör och mjölk, blanda till en fin och jämn smet.
  4. Fyll 3/4 av varje form, lägg i frysta hallon och bitar av vit choklad.
  5. Toppa med crumle och grädda mitt i ugnen i 14-16 minuter. Ta ut, låt svalna en liten stund och vänd sedan ur muffinsen och lägg på galler.