Hallonmazarin

Hallonmazarin
Foto: Dansukker

Hallonmazarin

14 ingredienser

2 h

Söta mazariner med hemgjord hallonsylt är alltid uppskattat till fika och fest.

Testa Dansukker Syltsocker!
Dansukker produkt syltsocker NY 2024

Testa Dansukker Syltsocker!

Med hjälp av Syltsocker gör du din egen sylt eller marmelad på några minuter.

Läs mer

Ingredienser

portioner styck

Hallonsylt

  • 200 g hallon
  • 100 g Dansukker Syltsocker

Mördeg

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl Dansukker Florsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula

Mandelfyllning

  • 5,25 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 110 g smör, rumstempererat
  • 3 ägg
  • 3-4 bittermandel

Glasyr

  • 6 dl Dansukker Florsocker
  • ca 2-3 msk vatten
  • 2-3 droppar hallonsaft (från hallonsylten)

Gör så här

Hallonsylt

  1. Skölj och rensa hallon.
  2. Blanda hallonen med syltsocker i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm och väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Mördeg

  1. Mixa snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.

Mandelfyllning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, socker och smör. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
  3. Riv slutligen ner bittermandel.

Utbakning

  1. Dela mördegen i 20 bitar på ca 20 g.
  2. Tryck ut mördegsbitarna i mazarinformar av folie eller plåt och täck botten med ca 1 tsk sylt och ca 1 msk fyllning. Ställ formarna på en plåt.
  3. Grädda i mitten av ugnen 17-20 minuter. Låt svalna.
  4. Vänd mazarinerna upp och ner på ett bakplåtspapper och ställ plåten över dem. Då blir mazarinerna släta.

Glasyr

  1. Rör ihop florsocker, vatten och lite saft från hallonsylten.
  2. Bred glasyren över mazarinerna när de är helt kalla.

Tips! Ljust Muscovadorörsocker ger mazarinen en fylligare smak med kolaaktig ton.

TIPS!
Fler tips!
Mjuk citronkaka med syrlig glasyr Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer