Hallonkladdkaka med vit choklad

Hallonkladdkaka med vit choklad
Foto: Tv4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Hallonkladdkaka med vit choklad

6

8 ingredienser

30 m

Gillar du kladdkaka? Då måste du testa den här ljuvliga versionen med hallon och vit choklad. Både sött och syrligt i en härlig kombination i en samma kaka.

Ingredienser

portioner bitar
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl hallon
  • 1 dl mandelspån
  • florsocker (att pudra över)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform som är ca 20 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och smält ner chokladen i smöret.
  3. Vispa ner sockret och ett ägg i taget. Vispa till sist i mjölet.
  4. Häll smeten i formen, strö på hallon och mandelspån.
  5. Grädda i ca 15–20 minuter. Väljer du 15 minuter blir kladdkakan jättekladdig, medan den blir lite fastare om du gräddar i 20 minuter.