Hallonkladdkaka med vit choklad
Hallonkladdkaka med vit choklad
8 ingredienser
30 m
Gillar du kladdkaka? Då måste du testa den här ljuvliga versionen med hallon och vit choklad. Både sött och syrligt i en härlig kombination i en samma kaka.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 100 g smör
- 100 g vit bakchoklad
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl hallon
- 1 dl mandelspån
- florsocker (att pudra över)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform som är ca 20 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och smält ner chokladen i smöret.
- Vispa ner sockret och ett ägg i taget. Vispa till sist i mjölet.
- Häll smeten i formen, strö på hallon och mandelspån.
- Grädda i ca 15–20 minuter. Väljer du 15 minuter blir kladdkakan jättekladdig, medan den blir lite fastare om du gräddar i 20 minuter.