Här kombineras en spröd mördegsbotten med en saftig vit kladdkaka smaksatt med fänkål och lätt vispad vaniljpannacotta. Som kronan på verket pryds kladdkakan med en virvel av hallonjelly.
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen till 3-4 mm mellan 2 st bakplåtspapper. Stansa ut en botten med en anslagsring som är 20 cm i diameter.
Baka av i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Vit kladdkaka
Starta ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, mixa under tiden fänkålsfröna.
Bryt chokladen i bitar och ta bort smöret från plattan och häll över chokladen, blanda till en homogen massa.
Rör ner socker, vanilsocker och salt i chokladblandningen. Tillsätt sedan ett ägg i taget under omrörning. Vänd sist ner mjölet.
Fördela i en anslagsring som är 20 cm, baka sedan av kakan i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Hallonjelly
Blötlägg gelatinet.
Koka upp samtliga ingredienser förutom gelatinet, tillsätt gelatinet. Blanda samman, fördela i önskad silikonform. Frys.
Vispad vaniljpannacotta
Blötlägg gelatinbladen.
Koka upp samtliga ingredienser förutom gelatinet, tillsätt gelatinet. Blanda samman, kyl.
Vispa upp pannacottan när kladdkakan ska monteras.
Montering
Börja med att lägga kladdkakan på mördegsbotten på en tallrik. Ta fram jellyn från frysen, ploppa och lägg i mitten av kladdkakan.
Vispa upp pannacottan, lägg i en spritspåse med en St. Honoré tyll spritsa pannacottan på kladdkakans yttre kant så de blir ett vågigt mönster, se bild nedan.
Dekorera med röd oxalis, färska hallon och fänkålsdill.
Flytta kladdkakan till önskad fat som du vill servera kladdkakan på. Klart!