Hallongrottor med glasyr

Hallongrottor med glasyr
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Hallongrottor med glasyr

9 ingredienser

40 min

En otroligt älskad småkaka av såväl stora som små. Perfekt till trefikat, födelsedagsfirandet eller att ta med på picknicken. Johan och Elisabeths hallongrottor med glasyr kommer göra garanterad succé på nästa fikabjudning.
Från avsnitt 1 i Hela kändis-Sverige bakar 2025.

Se avsnittet här!
Hela kändis-Sverige bakar 2025

Se avsnittet här!

På TV4 Play kan du se alla avsnitt av Hela kändis-Sverige bakar 2025

Läs mer

Ingredienser

stycken
  • 200 g smör
  • 100 g strösocker
  • 230 g vetemjöl
  • 50 g majsstärkelse
  • 6 g bakpulver
  • 0,5 vaniljstång
  • 150 g hallonsylt

Glasyr

  • 75 g florsocker
  • 20 g vit sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  3. Rör smör, socker och vaniljfrön smidigt. Sikta ner de torra ingredienserna. Blanda ihop till en smidig en deg.
  4. Forma degen till en rulle. Skär i 20 bitar och rulla dem till runda kulor.
  5. Lägg kulorna i små pappersformar. Tryck en fördjupning i mitten och lägg i hallonsylt.
  6. Grädda i ca 10-20 minuter beroende på ugn, låt svalna.
  7. Blanda florsocker och vit sirap till en klumpfri glasyr.
  8. Glasera hallongrottorna med glasyr, låt hallonsylten synas lite.