Hallonfromage

12 röster
4
Hallonfromage
Foto: TV4

Nu när hallonen mognar är det roligt att göra olika desserter med de goda bären. Det här är också en bra efterrätt när man ska bjuda många.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 gelatinblad
  • 250 g hallon
  • Till garnering:
  • citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 10 minuter. Separera äggulor och vitor och vispa äggulor och socker pösigt. Passera hallonen genom en sil.
  2. Smält de urkramade gelatinbladen i vattenbad. Blanda i det smälta gelatinet och hallonen i äggsmeten. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i blandningen.
  3. Vispa äggvitan så hårt att det går att vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Vänd försiktigt ner äggvitan i hallonblandningen. Lägg upp smeten i en stor skål eller i portionsskålar.
26 januari 2009

Fler goda recept