Hallonfromage

Hallonfromage
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hallonfromage

7 ingredienser

Nu när hallonen mognar är det roligt att göra olika desserter med de goda bären. Det här är också en bra efterrätt när man ska bjuda många.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 gelatinblad
  • 250 g hallon

Till garnering:

  • färsk citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 10 minuter. Separera äggulor och vitor och vispa äggulor och socker pösigt. Passera hallonen genom en sil.
  2. Smält de urkramade gelatinbladen i vattenbad. Blanda i det smälta gelatinet och hallonen i äggsmeten. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i blandningen.
  3. Vispa äggvitan så hårt att det går att vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Vänd försiktigt ner äggvitan i hallonblandningen. Lägg upp smeten i en stor skål eller i portionsskålar.