Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Hallonflan
Foto: TV4
Hallonflan
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Köket.se
6
ingredienser
Alla älskar den.
Fest
Ingredienser
portioner
150 g smör
3,5 dl vetemjöl
0,25 dl vatten
Fyllning:
5-6 dl hallon
ca 2 dl röd vinbärsgelé
2 msk vitt vin
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
Grädda pajbottnen klar mitt i ugnen 15 – 20 minuter. Ta bort folien efter 5 minuter.
Smält gelén med vinet och vispa den slät. Lägg ut hallon över pajen och skeda gelén över.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut