Hallondessert

Hallondessert
Foto: Tv4

Hallondessert

Av: Svenska kocklandslaget

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

2 h

En frisk dessert med hallonglass, hallonkräm och maränger blir ett perfekt avslut på en festlig middag.

Ingredienser

portioner

Hallonglass

  • 0,25 gelatinblad
  • 200 g hallonpuré
  • 200 g yoghurt
  • 150 g strösocker
  • 50 g grädde
  • 50 g citron

Hallonkräm

  • 400 g hallon
  • 75 g strösocker

Maränger

  • 100 g äggvita
  • 100 g strösocker
  • 100 g florsocker

Servering

  • blandade örter

Gör så här

Hallonglass

  1. Lägg gelatinet i blöt.
  2. Mixa hallonpuré och yoghurt kallt med en mixer.
  3. Värm upp en liten del av hallonpurén med sockret, grädden och citronjuicen. Mixa ner med resten av glassmeten.
  4. Låt svälla i kyl, kör sedan i glassmaskin tills det blir en bra konsistens.

Hallonkräm

  1. Koka och reducera färska hallon med socker. Mixa sets eden slätt, sila och kyl ner till en kräm.

Maränger

  1. Vispa äggvita i en köksassistent.
  2. Tillsätt sockret lite i taget tills ett fast skum bildas.
  3. Vänd ner florsockret och spritsa toppar.
  4. Torka på 75 grader i 2 timmar.

Servering

  1. Plocka diverse örter och använd som garnityr.