Hallondessert

7 röster
2 h
4

En frisk dessert med hallonglass, hallonkräm och maränger blir ett perfekt avslut på en festlig middag.

Visa mer
2 h
4

Du behöver

Hallonglass

  • 0,25 gelatinblad
  • 200 g hallonpuré
  • 200 g yoghurt
  • 150 g strösocker
  • 50 g grädde
  • 50 g citron

Hallonkräm

  • 400 g hallon
  • 75 g strösocker

Maränger

  • 100 g äggvita
  • 100 g strösocker
  • 100 g florsocker

Servering

  • blandade örter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hallonglass
    Lägg gelatinet i blöt.
  2. Mixa hallonpuré och yoghurt kallt med en mixer.
  3. Värm upp en liten del av hallonpurén med sockret, grädden och citronjuicen. Mixa ner med resten av glassmeten.
  4. Låt svälla i kyl, kör sedan i glassmaskin tills det blir en bra konsistens.
  5. Hallonkräm
    Koka och reducera färska hallon med socker. Mixa sets eden slätt, sila och kyl ner till en kräm.
  6. Maränger
    Vispa äggvita i en köksassistent.
  7. Tillsätt sockret lite i taget tills ett fast skum bildas.
  8. Vänd ner florsockret och spritsa toppar.
  9. Torka på 75 grader i 2 timmar.
  10. Servering
    Plocka diverse örter och använd som garnityr.

Laddar fler recept...