Halloncoulis med vit chokladglass

POPULÄRT
Halloncoulis med vit chokladglass
Foto: Tv4

Halloncoulis med vit chokladglass

18

10 ingredienser

20 m + tid i kyl

Halloncoulis med vit chokladglass och rostade nötter blir en riktigt festlig dessert. Serveras desserten i champagneglas och gästerna kommer bli extra imponerade!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vit chokladglass

  • 200 g vit choklad (Marabou)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 burk kondenserad mjölk sötad
  • 1 msk vaniljsocker

Halloncoulis

  • 1 limefrukt
  • 2 krukor färsk mynta
  • 1 dl florsocker
  • 500 g hallon
  • 0,5 dl vatten, iskallt

Servering

  • blandade nötter, rostade

Gör så här

  1. Vit chokladglass
    Smält chokladen.
  2. Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt kondenserad mjölk samt vaniljsocker under långsam vispning. Rör tills allt har blandats. 
  3. Blanda ner den smälta chokladen som fått stå och svalna.
  4. Häll glassmeten i en form som rymmer minst 1 liter. Täck med folie och ställ in i frysen i ca 5 timmar. 
  5. Ta ut glassen ca 10 minuter innan servering.
  6. Halloncoulis
    Riv skalet av en lime och pressa ur saften. Spara resterna. 
  7. Plocka bladen från myntan och hacka hälften fint. Spara fyra kvistar till dekoration.
  8. Lägg den hackade myntan på en tallrik. 
  9. Stryk resten av limen på fyra vackra glas och doppa glaset i myntahacket. 
  10. Mixa resterande mynta med florsocker, hallon, vatten, limesaft och limeskal tills det fått en fin konsistens. 
  11. Servering
    Fördela coulisen i de fyra glasen och lägg en kula vit chokladglass ovanpå. Dekorera med en myntakvist och rostade nötter.