Halloncoulis med vit chokladglass

Foto: Tv4
Halloncoulis med vit chokladglass
10 ingredienser
20 m + tid i kyl
Halloncoulis med vit chokladglass och rostade nötter blir en riktigt festlig dessert. Serveras desserten i champagneglas och gästerna kommer bli extra imponerade!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Vit chokladglass
- 200 g vit bakchoklad (Marabou)
- 2,5 dl vispgrädde
- 0,5 burk kondenserad mjölk sötad
- 1 msk vaniljsocker
Halloncoulis
- 1 limefrukt
- 2 krukor färsk mynta
- 1 dl florsocker
- 500 g hallon
- 0,5 dl vatten, iskallt
Servering
- blandade nötter, rostade
Gör så här
Vit chokladglass
- Smält chokladen.
- Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt kondenserad mjölk samt vaniljsocker under långsam vispning. Rör tills allt har blandats.
- Blanda ner den smälta chokladen som fått stå och svalna.
- Häll glassmeten i en form som rymmer minst 1 liter. Täck med folie och ställ in i frysen i ca 5 timmar.
- Ta ut glassen ca 10 minuter innan servering.
Halloncoulis
- Riv skalet av en lime och pressa ur saften. Spara resterna.
- Plocka bladen från myntan och hacka hälften fint. Spara fyra kvistar till dekoration.
- Lägg den hackade myntan på en tallrik.
- Stryk resten av limen på fyra vackra glas och doppa glaset i myntahacket.
- Mixa resterande mynta med florsocker, hallon, vatten, limesaft och limeskal tills det fått en fin konsistens.
Servering
- Fördela coulisen i de fyra glasen och lägg en kula vit chokladglass ovanpå. Dekorera med en myntakvist och rostade nötter.