Hallonbullar på 30 minuter

hallonbullar på 30 min
Foto: Ulrika Ekblom
Nina hermanssen profilbildd
Nina hermanssen profilbildd

Hallonbullar på 30 minuter

15 ingredienser

30 min

Magiska bullar med smak av hallon och vanilj som du enkelt gör på 30 minuter - som en dröm!

Ingredienser

portioner stycken

Deg

  • 75 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk (3 %)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 tsk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl hallon (frysta eller färska)
  • 0,5 msk vaniljsocker

Garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ ut bullformar på en plåt.
  2. Smält smöret till degen och häll ner det tillsammans med resten av ingredienserna i en bunke eller i en köksmaskin. Arbeta ihop till en smidig, men något kladdig deg.
  3. Kavla ut degen till en stor rektangulär platta, cirka 1 cm tjock. Mjöla bakbord, kavel och händer om det behövs.
  4. Blanda ihop alla ingredienser utom hallonen till fyllningen.
  5. Bred fyllningen över degen. Sprid ut hallonen jämnt över fyllningen. Rulla ihop plattan från långsidan och skär den i cirka 2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i formarna.
  6. Vispa upp ägget lite lätt och pensla bullarna. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter, eller tills bullarna har fått fin färg.