Hallon- och lakritssufflé

6 - 8 suffléer
Spela video Hallon- och lakritssufflé
Foto: TV4

Att baka sufflé behöver inte vara så svårt som man kan tro - Tea Malmegård ger tips som får dig lyckas (spela gärna klippet!).

Hallonpuré gör du enkelt själv genom att koka frysta hallon och passera genom en trådsil.

Tips! Gillar du inte lakrits? Byt mot vaniljsocker istället.

18 november 2017
6 - 8 suffléer

Du behöver

  • 30 g smör, rumstempererat
  • 45 g strösocker
  • 200 g hallonpuré (gjord från 250 g frysta hallon)
  • 25 g citronjuice
  • 5 g lakritsgranulat
  • 15 g potatismjöl
  • 100 g äggvita
  • 50 g strösocker
  • florsocker
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Pensla suffléformarna/kockotterna noga med tempererat smör och strösocker.
  2. Rör ihop hallonpuré med potatismjöl utblandat med 15 g citronjuice. Tillsätt hälften av lakritsgranulatet, spara resten till topping. Blanda till en slät kräm på medelhög värme i cirka 5 minuter.
  3. Vispa samtidigt ihop äggvita, socker och 10 g citronjuice på medelhög hastighet med en elvisp eller i maskin. Genom att vispa på medelhög hastighet får du en stabilare maräng med jämnare storlek på luftbubblorna och därmed en bättre sufflé.
  4. Vänd i 1/3 av marängen i kastrullen med den redda krämen och häll det sedan i den resterande marängen. Vänd ihop försiktigt tills du inte ser några marängstrimmor.
  5. Fyll på spritspåse och fyll till koppens kant. Baka dem på 170 grader i 10-11 minuter för liten och 12-13 minuter för stor.
  6. Sikta florsocker och krossad lakrits över och servera med en kula vaniljglass.
Kommentera receptet

Fler goda recept