Hallon- och lakritsfudge

0 röster
30 m + tid i kylen
24 bitar
Hallon- och lakritsfudge
Foto: Ulrika Pousette

Receptet är ur boken Jennys jul av Jenny Warsén, Bonnier fakta.

omslag_jennys_jul

"Det bästa med julbaket är att barnen älskar att få vara med, särskilt som provsmakare! Här bjuder jag på ett traditionellt bakrecept, men med en modern twist!" /Jenny Warsén

Visa mer
30 m + tid i kylen
24 bitar

Du behöver

Lakritslagret

  • 0,5 förp turkisk peppar [à 75 g]
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 25 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mjölkchoklad
  • svart hushållsfärg

Hallonlagret

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 25 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 80 g hallon, färska
  • 50 g vit choklad
  • röd hushållsfärg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Krossa karamellerna i en mortel. Lägg allt utom choklad och karamellfärg i en tjockbottnad kastrull. Koka till 120 grader under omrörning.
  2. Ta av från plattan, bryt ner chokladen och rör om tills den har smält. Färga med karamellfärg och häll upp smeten i en form med bakplåtspapper, cirka 13 x 13 cm. Ställ i kylen.
  3. Koka upp grädde, socker, smör, sirap och hallon under omrörning. Låt sjuda tills blandningen är 120 grader. Rör om då och då. Mosa hallonen om det behövs.
  4. Ta av från plattan, bryt ner chokladen och rör om tills den har smält. Färga med karamellfärg och häll blandningen ovanpå lakritslagret.
  5. Låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar innan du skär i fina bitar med en vass kniv.
Tips!
omslag_jennys_jul

Receptet är ur boken "Jennys jul"

Laddar fler recept...