Hallon och blåbärsfromage
Hallon och blåbärsfromage
11 ingredienser
2 h
Den här desserten bestående av hallon och blåbärsfromage är en riktig fullpoängare! Varför inte testa den redan i veckan?
Ingredienser
- 5 gelatinblad
- 3 ägg
- 1 msk citronsaft
- 1 msk citronskal (ekologisk)
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 dl blandade bär
Garnering
- 2 dl blandade bär
- ev oxalis
- ev harsyra
- ev färsk citronmeliss
Gör så här
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält sedan ner dem i över ett vattenbad enligt anvisningarna på förpackningen när allt är förberett.
- Tag fram tre skålar. Häll äggvitor i en skål. Äggulor, citronsaft, citronskal och socker i en annan. I en tredje skål mäter du upp vispgrädde.
- Vispa först äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sedan äggulorna och sist vispgrädden.
- Vänd samman äggulorna med det smälta gelatinet, bären och vispgrädden. Vänd slutligen försiktigt ner äggvitorna. Häll upp smeten i en form och ställ in i kylskåpet för att stelna i minst 2 timmar.
- Strö över bär vi servering och dekorera med harsyra eller liknande.
- Serveras kall.