Busenkel sorbet med Asti Spumante

Busenkel sorbet med Asti Spumante
Foto: Håkan Larsson
Håkan Larsson kockpresentation
Håkan Larsson kockpresentation

Busenkel sorbet med Asti Spumante

Av: Håkan Larsson

Från: Fredagkväll med mat och vin

1 ingredienser

Somligt gott är så enkelt och självklart att man nästan skäms för att ta upp det. Men att inte nämna en favorit som den här är samtidigt fel – en dessert som både smakar härligt och ser festlig ut kan väl inte hållas utanför startbanan? Här är en busenkel och god Sorbet med Asti Spumante. /Håkan - Receptet är hämtat ur kokboken Fredagkväll med mat och vin.

Håkan Larssons vintips
7706 Asti Martini, 69 kr och 7711 Asti Cinzano, 69 kr, är pålitliga trotjänare

Här kan du läsa mer om Fredagkväll med mat och vin

Ingredienser

portioner
  • 1 förp sorbet (jordgubb, citron eller gröna citron och kaktus)
  • Asti Spumante

Gör så här

  1. Ta en god färdig sorbet med frisk smak - jordgubb, citron eller varför inte läckert gröna citron och kaktus som på bilden.
  2. Lägg i vackert glas, kanske en champagnecoupe som gör sig bättre som dessertskål än för bubbelnjutning.
  3. Häll på iskall Asti Spumante, det lätta, alkoholsvaga, russinfruktiga bubblet från Piemonte.
  4. Fyll sen skeden och munnen med fräschör och glädje – lika uppfriskande som att borsta tänderna men mycket godare och roligare.