12 ingredienser
Grillad eller ugnsbakad lax blir festmat med primörer och
basilikasås, lika lättgjord som god – smakar bra även till sallader
och kyckling. /Håkan - Receptet är hämtat ur kokboken
Fredagkväll med mat och vin.
Allroundsås
Den här såsen är ytterligt användbar och fungerar lika bra till
sallader och kyckling som till fisk. Håller sig 3-4 dagar i kylen,
så gör gärna en dubbel sats när du ändå håller på. Det går också
bra att byta ut en del eller all basilika mot rucola eller
persilja.
Håkans vintips
Feta fiskar som lax kräver vin med rejäl syra - det gäller all fet
mat. Såsen och sparrisen trivs också med fräschör och gärna lite
god kryddighet. En riesling skulle kunna passa, men ännu bättre
sällskap blir ett av de senaste årens stora succéviner från
Österrike: 4200 Leth Grüner Veltliner 2010, 75
kr.
Här kan du läsa mer om
Tips! Hitta billigaste ingredienserna i din butik