Gurksallad med sojabönpasta och lime

Gurksallad med sojabönpasta och lime
Foto: Lennart Weibull
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Gurksallad med sojabönpasta och lime

9 ingredienser

20 m

”Jag vet vissa som oavsett omständigheter alltid beställer gurksallad om det finns på menyn. Och jag kan hålla med om att det aldrig blir fel. Knaprig gurka och ofta med någon salt dressing och chili. Sjukt gott med det mesta.” /Tove Nilsson

Ingredienser

portioner
  • 1 gurka
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk limefrukt, saft, pressad
  • 2 tsk palmsocker
  • 2 msk sojabönpasta
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 msk ingefära, finhackad
  • rispulver
  • 1 dl örter (t.ex. plockad sweet basil)

Gör så här

  1. Skär gurkan i oregelbundna bitar.
  2. Blanda fisksås, limesaft, socker och sojabönpasta till en dressing.
  3. Vänd ihop gurka, lök, ingefära, rispulver, örter och dressing till en sallad.
  4. Servera salladen tillsammans med grillat, curry, sticky rice eller tillsammans med någon annan sallad.