Gurksallad med rädisor

Gurksallad med rädisor
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Gurksallad med rädisor

3

10 ingredienser

45 m

Den här härliga salladen med rädisor och gurka passar perfekt som tillbehör till grillat, rökt fisk eller bara som den är.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisa
  • 1 tsk salt
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk vinäger (vitvin, äppelcider eller dyl)
  • 1 klyfta vitlök, pressad (liten)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Skiva gurka och rädisa tunt, gärna på mandolin.
  2. Salta och låt så i 30 minuter (hoppa inte över detta steg).
  3. Slunga rädisan och gurkan i en salladsslunga, eller lägg i en ren kökshandduk och skaka om så överflödig vätska försvinner.
  4. Blanda gräddfil, vinäger, vitlök, honung, peppar, dill och gräslök och vänd runt det med rädisorna och gurkan. Servera genast.