Gurksallad med rädisor

Gurksallad med rädisor
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Gurksallad med rädisor

10 ingredienser

45 m

Den här härliga salladen med rädisor och gurka passar perfekt som tillbehör till grillat, rökt fisk eller bara som den är.

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisa
  • 1 tsk salt
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk vinäger (vitvin, äppelcider eller dyl)
  • 1 klyfta vitlök, pressad (liten)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skiva gurka och rädisa tunt, gärna på mandolin.
  2. Salta och låt så i 30 minuter (hoppa inte över detta steg).
  3. Slunga rädisan och gurkan i en salladsslunga, eller lägg i en ren kökshandduk och skaka om så överflödig vätska försvinner.
  4. Blanda gräddfil, vinäger, vitlök, honung, peppar, dill och gräslök och vänd runt det med rädisorna och gurkan. Servera genast.