Punschig bärkaka

Foto: TV4
Punschig bärkaka
11 ingredienser
Punschspetsad sockerkaka med bär och grädde.
Dryckestips från Gun
Punsch och kaffe
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 4 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 2-3 droppar bittermandelolja
- 1 vaniljstång
- 150 g smör
- 0,5 dl punsch
- Kokosflingor, till bakformen
- färska bär, (ex. blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär)
- 3 dl vispgrädde
- 3 cl punsch
Gör så här
- Vispa ägg och socker, tillsätt mjöl, skrapad vaniljstång, bittermandelolja, smält smör och punsch.
- Smörj en avlång form, ströa formen med kokosflingor.
- Fyll formen och grädda i ugn på 155 grader i cirka 40 – 50 minuter. Känn med en sticka att smeten inte fastnar, i så fall fortsätt gräddningen.
- Låt svalna och skär kakan i cirka 1 cm bit till varje portion. Lägg bär på kakbiten, vispa grädde smaksätt med lite punsch och toppa kakan med detta.