Gulbetor och zucchini med saltad yoghurt

koket.se
Gulbetor och zucchini med saltad yoghurt
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Gulbetor och zucchini med saltad yoghurt

11 ingredienser

Vad sägs om en fräsch sallad med gulbetor och zucchini? Salladen är både matig och otroligt god som tillbehör. Med yoghurt, harissa och salsa verde blir den både krämig och smakfull.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 12 gulbetor (späda gulbetor eller rödbetor)
  • 2 dl blandade örter, plockade (t.e.x mynta, persilja och koriander)
  • 1 msk kapris
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 zucchini
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk harissa
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka betorna i saltat vatten. Skölj av och dra sedan av skalet med händerna.
  2. Mixa örter, kapris, vitlök, olja och vinäger till en härlig salsa verde. Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.
  3. Skär zucchinin i långa skivor och stek hårt i en panna med olivolja.
  4. Smaka upp yoghurten med salt och bred ut den på ett stort fat.
  5. Lägg på betor och zucchini.
  6. Ringla slutligen över harissa och salsa verde.