Gulbetor och zucchini med saltad yoghurt
Gulbetor och zucchini med saltad yoghurt
11 ingredienser
Vad sägs om en fräsch sallad med gulbetor och zucchini? Salladen är både matig och otroligt god som tillbehör. Med yoghurt, harissa och salsa verde blir den både krämig och smakfull.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 12 gulbetor (späda gulbetor eller rödbetor)
- 2 dl blandade örter, plockade (t.e.x mynta, persilja och koriander)
- 1 msk kapris
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 zucchini
- 4 dl turkisk yoghurt
- 2 msk harissa
- salt
- malen svartpeppar
Gör så här
- Koka betorna i saltat vatten. Skölj av och dra sedan av skalet med händerna.
- Mixa örter, kapris, vitlök, olja och vinäger till en härlig salsa verde. Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.
- Skär zucchinin i långa skivor och stek hårt i en panna med olivolja.
- Smaka upp yoghurten med salt och bred ut den på ett stort fat.
- Lägg på betor och zucchini.
- Ringla slutligen över harissa och salsa verde.