• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Gulaschsoppa

Gulaschsoppa på nötfärs
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Gulaschsoppa

3 steg att laga

15 ingredienser

35 m

Mustig gulaschsoppa med färs, potatis och morötter. Den blir ännu godare om du gör den dagen innan du ska äta den. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt och en skiva knäckebröd.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4-5 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 1 paprika
  • 400 g nötfärs (10 %)
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen kummin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala lök, vitlök, potatis och morot. Hacka lök och vitlök, skär potatis, morot och paprika i tärningar.
  2. Fräs potatis, grönsaker och nötfärs i olja i en kastrull.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver och kummin. Låt småkoka ca 15-20 minuter eller till potatisen mjuknat. Smaka av med salt och peppar.