Gulaschsoppa

Gulaschsoppa på nötfärs
Foto: WW ViktVäktarna

Gulaschsoppa

243

15 ingredienser

35 m

ww viktväktarna

Mustig gulaschsoppa med färs, potatis och morötter. Den blir ännu godare om du gör den dagen innan du ska äta den. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt och en skiva knäckebröd.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww gulashsoppa points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

ww viktväktarna

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4-5 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 1 paprika
  • 400 g nötfärs (10 %)
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen kummin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala lök, vitlök, potatis och morot. Hacka lök och vitlök, skär potatis, morot och paprika i tärningar.
  2. Fräs potatis, grönsaker och nötfärs i olja i en kastrull.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver och kummin. Låt småkoka ca 15-20 minuter eller till potatisen mjuknat. Smaka av med salt och peppar.