I samarbete med WW ViktVäktarna

Gulaschsoppa

229 röster
35 m
4

Mustig gulaschsoppa med färs, potatis och morötter. Den blir ännu godare om du gör den dagen innan du ska äta den. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt och en skiva knäckebröd.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4-5 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 1 paprika
  • 400 g nötfärs (10 %)
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen kummin
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala lök, vitlök, potatis och morot. Hacka lök och vitlök, skär potatis, morot och paprika i tärningar.
  2. Fräs potatis, grönsaker och nötfärs i olja i en kastrull.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver och kummin. Låt småkoka ca 15-20 minuter eller till potatisen mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

Laddar fler recept...