Gulaschsoppa med vitlöksbröd

POPULÄRT
koket.se
Gulaschsoppa med vitlöksbröd
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Gulaschsoppa med vitlöksbröd

21 ingredienser

Mustigt långkok med gulaschsoppa på klassiskt vis med högrev, kummin, paprika och potatis toppad med en klick crème fraiche. Bjud med godaste tillbehöret - frasigt vitlöksbröd!

Se Dante Zia laga receptet

logo

Ingredienser

  • 800 g högrev
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk kummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 1,5 kalvbuljong, tärning
  • ca 5 dl vatten (så att det täcker)
  • piri piri, färsk eller torkad efter smak
  • 600 g potatis
  • ev strösocker
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 skivor bröd
  • ca 3 klyftor vitlök
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 kruka färsk persilja
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

Gulasch

  1. Skär högreven i grytbitar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  3. Fräs köttet i smör och olivolja i en gryta tills det har fått rejält med färg.
  4. Gå i med paprika, lök och vitlök, låt fräsa några minuter.
  5. Tillsätt tomatpurén och fräs på. Tillsätt de torkade kryddorna.
  6. Häll på vatten så att det täcker. Smula ner buljongtärningen. Hacka piri piri och lägg i grytan. Låt småkoka under lock ca 1,5 timme.
  7. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar.
  8. När köttet är mört, tillsätt potatisen i grytan och låt koka tills potatisen är mjuk.
  9. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite strösocker.

Vitlöksbröd

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan fint.
  3. Blanda smör, vitlök, persilja, salt och svartpeppar.
  4. Bred smöret på brödskivorna och gratinera i ugnen till gyllene, ca 5 minuter.

Servering

  1. Servera gulaschen med crème fraiche och vitlöksbröd. Njut!