Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Gryta med kanin
Foto: TV4
Gryta med kanin
57
Spara
Av:
Köket.se
12
ingredienser
Den här grytan kan också göras på hare.
Grytor
Viltkött
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
ca 1,5 kg kanin, i bitar (el. hare)
1 dl vetemjöl
salt
peppar
100 g rökt fläsk, tärnat (el. bacon)
1 gul lök, finhackad (stor)
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 lagerblad
2 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
2-3 tsk dijonsenap
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd köttet i detta. Skaka av.
Bryn fläsket och löken i en gryta. Lägg sen i köttet och låt det bryna med. Krydda.
Slå i buljongen och låt köttet småputtra under lock tills det är mört.
Rör ut senapen med grädden och slå i grytan. Koka 5 – 10 minuter och servera gärna med ett gott potatismos.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut