• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Gryta med kanin

51 röster
6
Gryta med kanin
Foto: TV4
6
6 portioner

Du behöver

  • ca 1,5 kg kanin, i bitar (el. hare)
  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 100 g rökt fläsk, tärnat (el. bacon)
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 lagerblad
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd köttet i detta. Skaka av.
  2. Bryn fläsket och löken i en gryta. Lägg sen i köttet och låt det bryna med. Krydda.
  3. Slå i buljongen och låt köttet småputtra under lock tills det är mört.
  4. Rör ut senapen med grädden och slå i grytan. Koka 5 – 10 minuter och servera gärna med ett gott potatismos.
26 januari 2009