Grundrecept på praliner
Grundrecept på praliner
8 ingredienser
2 h
Konditorns grundrecept på chokladtryfflar. Smaksätt och forma efter eget tycke.
Ska du doppa dina praliner i choklad? Temperera gärna chokladen innan, här kan du läsa mer om hur du gör.
Ingredienser
Tryffelbas
- 300 g mjölkchoklad
- 300 g mörk choklad 60 %
- 200 g grädde
- 40 g honung
- 80 g smör
Smaksättning
- 80 g alkohol (efter eget val)
- övrig smaksättning (efter tycke)
- ev choklad, att doppa i
Gör så här
- Hacka bägge chokladsorterna fint.
- Koka upp grädde och honung.
- Häll den kokande grädden över chokladen och mixa slätt.
- Lägg i smöret och mixa ytterligare.
- Smaksätt med alkohol eller något annat du tycker om.
- Låt ganachen stelna, forma sedan tryfflarna och doppa eventuellt i choklad.