Grönsakstaco med cashewkräm
Grönsakstaco med cashewkräm
18 ingredienser
Snabblagad tacomiddag där vegofärs kompletteras med rivna morötter och zucchini. Färsröran läggs i hårda tacoskal tillsammans med snabbsyrad lök, en len kräm på mixade cashewnötter och krispig kålsallad.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g formbar vegofärs
- 2 morötter
- 1 zucchini
- 1 gul lök
- 1 förp taco kryddmix
- rapsolja, till stekning
Snabbpicklad rödlök
- 1 rödlök
- 1 msk rödvinsvinäger
Cashewkräm
- 2 dl cashewnötter (naturella)
- 2 klyftor vitlök
- citronsaft, färskpressad
- 1 msk rapsolja
Kålsallad
- 1 spetskål (liten)
- citronsaft, färskpressad
- 2 msk olivolja
Till servering
- 1 kruka färsk koriander
- tacoskal (hårda)
- salt
Gör så här
- Blötlägg cashewnötterna i vatten 30-60 minuter.
- Mixa cashewnötter med lite vatten och vitlök till en slät kräm. Smaka av med salt och citron. Tillsätta rapsolja för en krämigare konsistens.
- Finhacka rödlök och blanda med vinäger, låt stå.
- Stek vegofärs i olja i en het stekpanna till gyllene.
- Hacka löken fint, riv morot och zucchini grovt.
- Ta ut vegofärsen ur pannan och tillsätt rapsolja och stek grönsakerna gyllene. Ha ned färsen och stek någon minut innan tacokryddan går i. Stek i max 1 minut, häll sedan på 1/2 dl vatten, låt koka in och sänk sedan värmen rejält och håll varmt.
- Skiva spetskål väldigt tunt. Lägg i en skål och salta. Häll på 1 msk olivolja och några droppar citron, massera kålen mjuk.
- Häll av vinägern från rödlöken.
- Lägg färs i ett tacoskal och toppa med kålen, syrad rödlök, cashewkräm och koriander!