Grönlasch och vitlöksbröd

Jessica Frej

Grönlasch och vitlöksbröd

18 ingredienser

30 min

En grönsaksgryta med smakinspiration från gulasch, snabblagad och god matlåda.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar (du kan såklart ta mindre)
  • 1 tsk svartpeppar
  • 5 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 buljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl torkade röda linser

Servering

  • grekisk yoghurt (eller crème fraiche, uteslut för vegansk version)
  • vitlöksbröd, rosta brödet samt gnid in det med vitlök och ringla över olivolja

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och paprika. Stek i olivolja tills löken mjuknar.
  2. Tillsätt alla kryddor och låt fräsa ytterligare någon minut.
  3. Lägg i hackad potatis och morot samt övriga ingredienser.
  4. Låt koka i ca 15 minuter tills linserna är mjuka och grytan krämig.
  5. Servera grytan med yoghurt eller ostkräm och vitlöksbröd.