Grönlasch och vitlöksbröd

POPULÄRT
Grönlasch och vitlöksbröd
Jessica Frej
Jessica Frej

Grönlasch och vitlöksbröd

18 ingredienser

30 min

En grönsaksgryta med smakinspiration från gulasch, snabblagad och god matlåda.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 0,5 msk kummin, stött
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar (du kan såklart ta mindre)
  • 1 tsk svartpeppar
  • 5 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 buljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl torkade röda linser

Servering

  • grekisk yoghurt (eller crème fraiche, uteslut för vegansk version)
  • vitlöksbröd, rosta brödet samt gnid in det med vitlök och ringla över olivolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka lök, vitlök och paprika. Stek i olivolja tills löken mjuknar.
  2. Tillsätt alla kryddor och låt fräsa ytterligare någon minut.
  3. Lägg i hackad potatis och morot samt övriga ingredienser.
  4. Låt koka i ca 15 minuter tills linserna är mjuka och grytan krämig.
  5. Servera grytan med yoghurt eller ostkräm och vitlöksbröd.