Grönkålsslaw med äpple

Grönkålsslaw med äpple
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Grönkålsslaw med äpple

9 ingredienser

1 h

Den här grönkålsslawen med äpple och pekannötter ger dig en härlig kombination av smaker och texturer. Det är en fräsch och hälsosam sallad som passar perfekt som ett nytänkande inslag till din midsommarmeny.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 knippe grönkål (stor)
  • 1 äpple, tunt skivat eller tärnat (t.ex. Granny Smith)
  • ca 0,5-1 dl pekannötter, rostade och grovhackade
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta grönkålen noggrant och ta bort de grova stjälkarna.
  2. Strimla grönkålen i tunna remsor och lägg remsorna i en stor skål.
  3. Tillsätt de tunt skivade (eller tärnade) äppelbitarna i skålen med grönkålen.
  4. Rosta pekannötterna i en torr stekpanna på medelhög värme i några minuter tills de blir gyllenbruna och doftar aromatiskt.
  5. Låt pekannötterna svalna något och grovhacka dem sedan.
  6. Blanda äppelcidervinäger, honung, dijonsenap och olivolja i en liten skål. Vispa eller rör om väl för att kombinera ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll dressingen över grönkålen och äpplebitarna i skålen. Blanda väl så att alla ingredienser är jämnt täckta av dressingen.
  8. Strö de rostade och hackade pekannötterna över salladen och blanda försiktigt igen för att fördela dem jämnt.
  9. Låt salladen stå och marinera i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Detta hjälper till att mjuka upp grönkålen och gör så att smakerna kombinera sig.
  10. Servera grönkålsslawen som en sidorätt till din midsommarmiddag eller som en del av en salladsbuffé.